Praktische informatie

Werkwijze

Een afspraak begint met een kort gesprek om af te stemmen op jouw vragen of behoefte van dat moment. Het kan daar bij blijven of we gaan ergens dieper op in. Meestal ontstaat een combinatie van gesprek en energiewerk, energetische oefeningen of meditatie.

Tijdens een behandeling nodig ik je uit om met een wakker bewustzijn je ervaringen te volgen. Zo kom je in contact met de wijsheid van je lichaam en met antwoorden en inzichten van binnenuit. Behandelingen en counseling gaan daarom het beste samen.

Alle lichaamsgerichte behandelingen gaan over de kleding heen.

Zelfzorg na afloop
Het is fijn om na een afspraak niet meteen iets ‘te moeten’. Plan wat tijd in zonder afspraken (bijvoorbeeld een dagdeel) zodat ervaringen kunnen integreren.
Drink ook wat extra water.

Eerste afspraak
De eerste afspraak bestaat uit een intake, meestal in combinatie met een korte behandeling. Hiervoor stuur ik je een intakeformulier. Als je dat van tevoren invult kan ik me beter voorbereiden op je komst. Het is niet verplicht om dat te doen.

Voorwaarden
Lukt het niet om te komen, laat dat dan zo snel mogelijk weten. Bij afzegging binnen 24 uur van tevoren wordt het consult in rekening gebracht.

In principe behandel ik geen cliënten die onder invloed zijn van alcohol of (soft)drugs. In overleg (bijvoorbeeld bij medisch gebruik) is het mogelijk hier van af te wijken.

Praktijklocatie
Beijum of EdanZ, beide in Groningen.

De praktijk in Beijum is niet toegankelijk voor mindervaliden (trap naar de eerste verdieping). Bij EdanZ is alles gelijkvloers, er is geen invalidentoilet.

Werkdagen zijn woensdag, vrijdag en zaterdag. Ik werk op afspraak.

Kwaliteitsbeleid
Ik kies ervoor aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging (CAT Vergoedbaar). Daardoor kunnen consulten deels vergoed worden. Ook betekent het dat ik blijf leren en mezelf laat spiegelen in intervisie en supervisie.

Tarieven en voorwaarden

Tarief
Een afspraak duurt 70 minuten en kost 65 euro. Vanaf 1 oktober 2021 gaat dit bedrag omhoog naar 80 euro.

Betaling
Per maand krijg je een een rekening van de afgelopen maand. Betaal je liever direct dan kan dat natuurlijk ook.

Vergoeding consulten
Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT Vergoedbaar. Een aantal zorgverzekeringen vergoeden de individuele consulten gedeeltelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het valt dan onder ‘alternatieve geneeswijzen’. Check hiervoor je eigen polis.

Cursussen en workshops worden niet vergoed door zorgverzekeraars en zijn niet erkend door beroepsvereniging Cat Vergoedbaar.

Prestatiecodes
Dit is wat vergoed wordt, de prestatiecode komt op de factuur te staan.

Psychotherapie 24500
Psychotherapie is een therapievorm voor mensen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

Gesprekken en energetische begeleiding zijn herstelbevorderend.

Energetische therapie 24012
Bij energetische therapie stemt de therapeut af op de energie van de cliënt om storingen in energiestromen of trillingfrequenties vast te stellen. Dit gebeurt op gevoel. Het is de bedoeling dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer op gang komt, zodra de blokkades zijn opgeheven en de energie weer vrijelijk kan stromen.

Bij integratief energetisch werk en pulsing wordt gewerkt met energie door een dialoog tussen jezelf en je lichaam.

Spirituele therapie 24400
Spirituele Therapie is een therapievorm die in principe geschikt is voor iedereen die met vragen of problemen van persoonlijke aard zit en daar hulp bij zoekt. Als we in ons leven fysieke, emotionele en/of mentale problemen tegenkomen, zijn deze uitdrukking van een storing in de verbinding met ons diepste zelf.

Existentiële counseling helpt om opnieuw verbinding te maken met jezelf. Het ondersteunt zingevingsprocessen en het vergroten van de kwaliteit van leven.