Positieve gezondheid

Positieve gezondheid zelf toepassen – Training voor vrijwilligers

Positieve Gezondheid leert ons dealen met wat op ons pad komt, vanuit inspiratie. Niet fysieke gezondheid staat centraal, maar veerkracht en zingeving. Het gaat over kwaliteit van leven: erbij horen, betekenisvolle dingen doen, vervullende keuzes kunnen maken. Vanuit Positieve Gezondheid kijk je naar wat belangrijk is voor jou en voor mensen met wie je werkt. Het leert je ook hoe je die elementen kunt versterken. Met deze benadering ontwikkel je innerlijke kracht.

In de training maak je op een praktische manier kennis met Positieve Gezondheid. Je krijgt inzicht in de breedte van de benadering en in de uitvoering ervan. Hoe pas je het toe in je eigen werk? Wat zijn de valkuilen? Vraagt het om individuele coaching of zijn groepsactiviteiten passend te maken?

Je krijgt inspiratie voor hoe jouw organisatie kan werken met Positieve Gezondheid. Als je met mensen werkt groei je in je vermogen tot respectvolle, positieve en krachtgerichte contacten. Voor jezelf kan de aanpak richting geven als je toe bent aan een kleine of grotere verandering.

Praktische informatie:

De workshop valt onder het aanbod van Ontwikkellink van Link050 en is voor vrijwilligers in de gemeente Groningen. De workshop is gratis, aanmelden is wel nodig:

https://www.link050.nl/ontwikkellink/cursus/positieve-gezondheid-zelf-toepassen/200/

Cursusdata
do. 1 oktober 2020 14.00 tot 16.00
do. 8 oktober 2020 14.00 tot 16.00
do. 22 oktober 2020 14.00 tot 16.00

Locatie
MJD, Leonard Springerlaan 3, Groningen, Zaal de Zwaan (tot 25 personen)