Nonduale oefengroep

OEFENGROEP
In de nonduale oefengroep onderzoek je je relatie met nonduale kwaliteiten (zijnskwaliteiten). Wat is jouw favoriete manier van in de wereld staan en ernaar te kijken? Welke ervaringen zijn mogelijk als je contact maakt met wat zich onder de dagelijkse flow van emoties en gevoelens beweegt? Het werken met deze zijnskwaliteiten is diepgaand helend. Het kan een bewustzijnsverandering ondersteunen die ook verdiepend is als je al veel hebt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling. Per bijeenkomst werken we vanuit een hoofdstuk uit het boek Nonduale Therapie. Dat doen we met ervaringsgerichte dialoog en meditatie.

NONDUALITEIT
Nondualiteit is niet het voorkomen van lijden door in een soort neutraliteit te blijven of het streven naar een persoonlijke perfectie om innerlijke conflicten uit te bannen. Het is een manier van in het leven staan die alle ervaringen omvat en toelaat, omdat ze nodig zijn om door de wereld te bewegen. Nondualiteit is gebaseerd op het inzicht dat manifestatie ontstaat door het spel van paren: het één kan bestaan doordat het ander bestaat. We zien licht omdat we ook donker zien. We ervaren harmonie omdat er ook conflicten zijn. Nondualiteit zoals wij het zien, gaat over overgave aan alle vormen van expressie en ontvankelijkheid.

NONDUALE THERAPIE
Nonduale therapie vormt een waardevol kader voor psychotherapie naast het denken in diagnostische kennis (DSM) en traumaverwerking. Als aanvullend paradigma geeft het diepgang, met een brug naar transpersoonlijke en spirituele ontwikkeling. Nonduale therapie gaat voorbij de afgescheidenheid die we vaak ervaren: tussen onszelf en de ander, verleden en nu of tussen delen van onszelf die we ervaren als afgescheiden van onszelf. De manier van werken is subtiel en krachtig en vraagt een onophoudelijke beoefening van ontspanning en loslaten.

FELT SENSE
Velen van ons zijn gewend aan het ‘onder controle houden’ van gevoel en ervaringen, veelal vanuit ons hoofd en het denken. In de oefengroep werk je aan het toelaten van ervaren. Dat geeft meer vrijheid dan controle en onderdrukken. Je ontwikkelt een ‘felt sense’ voor nonduale kwaliteiten en contracties en gaat ervaren hoe die samenhangen. Daardoor ontwikkel je meer heelheid en kom je dichter bij je ware natuur.

VOOR WIE
De groep staat open voor mensen met ervaring met meditatie en energiewerk. Heb je zin in een uitdaging op dit gebied dan ben je ook welkom.

LITERATUUR
Nonduale therapie; Georgi Y. Johnson, VeReCreations 2017. Nederlandse of Engelse versie.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De oefengroep bestaat uit drie opeenvolgende blokken van vijf bijeenkomsten. Je kunt per blok bekijken of je verder gaat:

Blok 1: we onderzoeken de gelaagdheid van nonduale kwaliteiten en contracties. Thema’s: nu (verleden-toekomst); keuze (lijden-weerstand); nieuwsgierigheid (verwachting-teleurstelling); hier (binnen-buiten); gelukzaligheid (verdriet-negativiteit); Voor blok 1 hoef je het boek nog niet te lezen.

Blok 2: heeft dezelfde opzet als blok 1. De thema’s sluiten aan bij de ontwikkelingen in de groep. Bij blok 2 gaan we er vanuit dat je de hoofdstukken van het boek meeleest.

Blok 3: begeleiden van mensen vanuit of met inzet van nondualiteit. Om aan dit blok mee te doen heb je ervaring in het werken met mensen nodig.

Kosten: een blok van vijf bijeenkomsten kost € 40; of € 30 met een EdanZ Events Strippenkaart.

Locatie: EdanZ, van Oldenbarneveltlaan 6, Groningen
Aanmelden: nynkevdhoek@gmail.com
Organisatie: Sarah Lewis en Nynke van der Hoek
Meer info en alle data: energetischebegeleiding.nl