Nonduale oefengroep

OEFENGROEP
In de nonduale oefengroep onderzoek je je relatie met nonduale kwaliteiten (zijnskwaliteiten). Wat is jouw favoriete manier van in de wereld staan en ernaar te kijken? Welke ervaringen zijn mogelijk als je contact maakt met wat zich onder de dagelijkse flow van emoties en gevoelens beweegt? Het werken met deze zijnskwaliteiten is diepgaand helend. Het kan een bewustzijnsverandering ondersteunen die ook verdiepend is als je al veel hebt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling. Per bijeenkomst werken we vanuit een hoofdstuk uit het boek Nonduale Therapie. Dat doen we met ervaringsgerichte dialoog en meditatie.

Bij de begeleiding van mensen ben je je eigen instrument, daarom richt de groep zich primair op je persoonlijke proces. Van daaruit kun je deze benadering inzetten in je werk. Verderop in het proces komen therapeutische technieken aan bod.

NONDUALE THERAPIE
Nonduale therapie vormt een waardevol kader voor psychotherapie naast het denken in diagnostische kennis (DSM) en traumaverwerking. Als aanvullend paradigma geeft het diepgang, met een brug naar transpersoonlijke en spirituele ontwikkeling. Nonduale therapie gaat voorbij de afgescheidenheid die we vaak ervaren: tussen onszelf en de ander, verleden en nu of tussen delen van onszelf die we ervaren als afgescheiden van onszelf. De manier van werken is subtiel en krachtig en vraagt een onophoudelijke beoefening van ontspanning en loslaten.

FELT SENSE
Velen van ons zijn gewend aan het ‘onder controle houden’ van gevoel en ervaringen, veelal vanuit ons hoofd en het denken. In de oefengroep werk je aan het toelaten van ervaren. Dat geeft meer vrijheid dan controle en onderdrukken. Je ontwikkelt een ‘felt sense’ voor nonduale kwaliteiten en contracties en gaat ervaren hoe die samenhangen. Daardoor ontwikkel je meer heelheid en kom je dichter bij je ware natuur.

VOOR WIE
De groep staat open voor mensen die met mensen werken. Heb je wat meer ervaring met meditatie en energiewerk of heb je zin in een uitdaging op dit gebied dan ben je welkom.

LITERATUUR
Nonduale therapie; Georgi Y. Johnson, VeReCreations 2017. Nederlandse of Engelse versie.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De oefengroep bestaat uit drie opeenvolgende blokken van vijf bijeenkomsten. Je kunt per blok bekijken of je verder gaat:

Blok 1: we onderzoeken de gelaagdheid van nonduale kwaliteiten en contracties. Thema’s: nu (verleden-toekomst); keuze (lijden-weerstand); nieuwsgierigheid (verwachting-teleurstelling); hier (binnen-buiten); gelukzaligheid (verdriet-negativiteit); Voor blok 1 hoef je het boek nog niet te lezen.

Blok 2: heeft dezelfde opzet als blok 1. De thema’s sluiten aan bij de ontwikkelingen in de groep. Bij blok 2 gaan we er vanuit dat je de hoofdstukken van het boek meeleest.

Blok 3: begeleiden van mensen vanuit of met inzet van nondualiteit.

Kosten: een blok van vijf bijeenkomsten kost € 40; of € 30 met een EdanZ Events Strippenkaart.

Locatie: EdanZ, van Oldenbarneveltlaan 6, Groningen
Aanmelden: nynke@socialeverandering.nu
Organisatie: Sarah Lewis en Nynke van der Hoek
Meer info en alle data: energetischebegeleiding.nl

==========================================================

Planning voorjaar 2021

Door de huidige coronamaatregelen is de oefengroep online te volgen. Dit zijn losse, open bijeenkomsten waarvan je per keer kunt kijken of je mee doet. Je kunt mee doen met en zonder ervaring in de oefengroep.

Wanneer dat weer kan starten de bijeenkomsten op locatie, in blokken van vijf bijeenkomsten.

Oefengroep open en online
Wekelijks op vrijdag, van 10.00 – 11.00 uur

Kosten: 6 euro of 5 euro met EdanZ strippenkaart.
Gratis voor vrijwilligers van EdanZ.

Een link naar het event ontvang je na aanmelding: https://edanzagenda.nl/events/online-nonduale-oefengroep/

Sarah Lewis en Nynke van der Hoek begeleiden de groep.