Begeleiding

ENERGETISCHE BEGELEIDING

Energetische therapie is een zachte manier van werken die diep door kan werken. Daardoor is het geschikt voor wie in een persoonlijk proces zit en behoefte heeft aan ondersteuning. Een energiebehandeling helpt je:

• Om op een zachte manier te kijken naar thema’s waar je mee bezig bent.
• Om dieper te ontspannen en een gevoel te krijgen van dichter bij jezelf te komen.
• Beter te gronden en meer contact te krijgen met je lichaam en gevoel.
• Om meer in contact te komen met wat achter allerlei (beschermings)laagjes en structuren zit, met je essentie.
• Om in contact te komen met thema’s waar je wat meer aandacht kunt schenken.

Energetische begeleiding bestaat uit integratief energetisch werk, gesprekken, meditatie en energetische oefeningen. Je kunt ook meditaties of oefeningen mee krijgen om thuis te doen. Deze manier van werken kan zowel heel intens als heel zacht aanvoelen, zelfs bijna onmerkbaar.

Een energetische behandeling gaat over de kleding heen. Het is daarom aan te raden om loszittende kleding te dragen.

Energetisch werk
Energetisch werk gaat uit van energiepunten en -banen op en rond het lichaam, met fysieke en emotionele verbanden. Door spanning en stress kan energie vast gaan zitten of zich ophopen rond bepaalde punten, waardoor de doorstroom van energie vermindert. Zachte aanraking met de handen of vingertoppen activeert deze punten. Hiermee ontstaat ruimte om wat spanning los te laten. Een energiebehandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen en ondersteunt het (her)vinden van balans.

Energetisch werk is heel subtiel. Zachte aanraking en werken op afstand van de huid wisselen elkaar af. Soms is het fijn om wat meer aanraking te voelen, steviger te aarden of het eigen lichaam wat beter te voelen. Energetische massage kan daarbij helpen. Het energetische aspect blijft bestaan, wat de massage diep laat doorwerken op meerdere niveau’s.

Afspraak maken
Interesse? Bel of mail voor een kennismakingsgesprek: nynkevdhoek@gmail.com / 06 41306772.