Cursus en workshop

Jezelf ontmoeten waar je bent
Module Herstelacademie

Waar sta je in je herstelproces? Wat is een belangrijke stap om nu te nemen of ontwikkeling om aan te gaan? Deze module bestaat uit drie korte cursussen. Je onderzoekt je basis, je gronding en verbinding met het hier en nu (deel 1), het thema identiteit (deel 2) en waar op dit moment je verlangen ligt en je inspiratie naar uit gaat (deel 3).

We werken ervaringsgericht met meditatie, zachte lichaamsgerichte oefeningen, creatieve werkvormen en uitleg over transformatieprocessen, energie en de felt sense.

Trainers: Sarah Lewis en Nynke van der Hoek

Duur: 3 maanden. Je kunt ook een kort onderdeel doen.
Start: dinsdag 14 september, 10.00 – 12.30 uur (van 14 september tm 14 december, niet op 19 okt ivm herfstvakantie)

Betekenisvol leven

Cursus ism Link050. Aanmelden ook via hen: https://www.link050.nl/ontwikkellink/

Wat bepaalt voor jou de betekenis van je leven? Wat maakt het waardevol? Wat is belangrijk voor je? Vaak zijn we niet zo bewust met deze vragen bezig. Het lijkt alsof we pas aan toe komen als er grote gebeurtenissen zijn, zoals ziekte, een verandering van baan of overlijden. Maar zingeving is net zo belangrijk als ademhalen. Het geeft kleur aan het leven, inspireert en vitaliseert. Het speelt een rol bij allerlei keuzes die we maken, hoe we ons voelen over onszelf, relaties,

In deze cursus leer je oa zingevingsvragen herkennen en maak je kennis met de belangrijkste thema’s rondom zingeving. We werken met verschillende soorten meditaties om te ervaren wat zin en betekenis voor jou betekenen. Ook doen we zachte lichaamsgerichte oefeningen voor ontspanning, zelfzorg en aarding. De cursus geeft een boost aan je kwaliteit van leven.

Start en tijd: 29 september; 6 en 13 oktober (cursus van 3x) 9.30 -12.00 uur.

Je hart vinden
Module Herstelacademie

In de module ‘je hart vinden’ ga je op zoek naar wat van betekenis voor je is. Je onderzoekt je kwaliteiten en zet deze actief in, richt je op de toekomst en op DOEN.

Met meditaties, ervaringsgerichte en zachte lichaamsgerichte oefeningen, symboliek, creatieve werkvormen en ook uitleg over transformatieprocessen, energie en werken met de felt sense kom je dichter bij een dieper verlangen voor je eigen ontwikkeling en toekomst. Je leert om hier stappen in te nemen terwijl je dicht bij jezelf blijft én in verbinding met een groter geheel.

De module bestaat uit meerdere korte blokken. Je kunt de volledige module volgen of een blok doen.

Trainers: Sarah Lewis en Nynke van der Hoek

Start: maandag 13 september, 13.30 – 16.00 uur (van 13 september tm 13 december, niet op 18 okt ivm herfstvakantie)

Werken vanuit ervaringsdeskundigheid

Voor wie met mensen werkt of dat wil gaan vanuit eigen ervaring. De module bestaat uit een dagdeel per week training in het werken met thema’s uit de herstelondersteuning, zoals stigma, identiteit en empowerment. Daarnaast begeleid je vanaf het begin, samen met een collega, een coachingscirkel of zet je zelf een community event op. Hierop krijg je intervisie. Zo doe je direct praktische ervaring op.

Start: november 2021

Trainers: Sarah Lewis & Nynke van der Hoek

Nonduale oefengroep

Onderzoek de felt sense van zijnskwaliteiten.

Cursussen en workshops worden niet vergoed door zorgverzekeraars en zijn niet erkend door beroepsvereniging CAT Complementair.