Energie & Zelfzorg

Training Energie & Zelfzorg

Hoe blijf je in contact met jezelf als je natuur meer is om je op anderen te richten? Energie & Zelfzorg is een training voor wie met mensen werkt en zich snel overspoeld voelt in het contact met anderen. Je krijgt inzicht in de uitwisseling van energie tussen jezelf en anderen. Oefeningen en meditaties bevorderen zelfonderzoek en zijn ondersteunend als je steviger wilt blijven staan. Hoe laad je op, waardoor loop je leeg en hoe komt het dat je pijn krijgt als je ontspant? Waardoor kan het voelen alsof anderen veel invloed op je stemming hebben en hoe verminder je die impact?

Meditatie en werken met energie

Bij Energie & Zelfzorg staat het werken met meditatie en energieoefeningen (energetische meditaties) centraal. Meditatie geeft inzicht in hoe jij omgaat met energie, zoals in je houding naar jezelf en in interacties. Ook kunnen ze ondersteunend zijn voor je energiesysteem. Fysieke oefeningen helpen om te gronden, bij jezelf te komen en laten je energie weer stromen als je een tijdje hebt stilgezeten.

Naast oefeningen en meditaties krijg je oa uitleg over energie, vitaliteit, de interactie met anderen, overspoeld raken, leeg of vollopen en of het werkt om jezelf te bescherming. De precieze inhoud hangt uiteraard samen met het onderwerp van de workshop.

Oefeningen krijg je mee op papier zodat je ze thuis kunt doen als je wilt. De cursus is zo opgebouwd dat dat niet nodig is, voor workshops kan dat anders zijn.

Werken met energie kan diep doorwerken. Daardoor kun je aspecten van jezelf tegen komen waar je weinig aandacht aan besteedt.

Beoefening

Energie & Zelfzorg leert je een beoefening die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Sommige oefeningen zijn ondersteunend op moeilijke momenten. Het meeste van wat je leert vraagt regelmatige aandacht, jezelf herinneren aan dat je ook anders kunt reageren en bewust oefenen hiermee.

Wat levert het je op

Je krijgt inzicht in de rol van energie in interacties. Je leert om van binnenuit sterker te worden zonder allerlei externe bronnen nodig te hebben. Ook leer je beter herkennen wat er gebeurt als je energie verliest en hoe je jezelf hierin kunt ondersteunen. Veel cursisten ervaren dat ze een vriendelijker houding naar zichzelf ontwikkelen. Dat helpt om dichter bij jezelf te blijven waardoor er ook meer ruimte ontstaat voor anderen. Het scheelt in ‘vechten voor je eigen ruimte’.

Wat is energie

Bij het werken met energie wordt uitgegaan van je natuurlijke energiesysteem. Dit bestaat oa uit energiebanen en grotere en kleinere energiecentra zoals chakra’s. Dit energieveld hangt samen met het zenuwstelsel en daarmee met allerlei fysieke, mentale en emotionele processen.

Werken met energie is een fijne manier om achter de oppervlakte te kijken. Velen van ons zijn gewend om gedrag en gedachten te analyseren. Die kunnen we vaak wel goed waarnemen. Een lichaamsgerichte benadering en aandacht voor subtiele processen kunnen je in een ontwikkeling van binnenuit brengen. Daarmee verandert ook de verbinding met jezelf, die essentieel is voor wie met mensen werkt.

Agenda cursus en workshops

Individuele begeleiding