Belichaming van communicatie

Inspiratie: belichaming van communicatie

Veel cliënten vertellen dat ze langer op een bepaalde manier hebben gewerkt en dat dat na een tijd niet meer voedt of ‘niet verder komt’. Dat gebeurt meestal na een periode van veel werken met het brein, het denken en door te praten. Het lijkt alsof een ontwikkelplafond is bereikt. Dan ontstaat een behoefte om de andere kant meer aandacht te geven. Zo iemand wil graag minder moeten praten en meer contact krijgen met zijn of haar lichaam. Of een gestructureerde methode geeft te weinig. Een structuur komt teveel van buitenaf. Dan is er een behoefte om meer van binnenuit werken, vanuit voelen. Het gevaar bestaat dat dan een nieuwe splitsing ontstaat, door langdurig alleen met het lichaam te werken. Maar dat lijkt te veranderen.

Al een tijdje is te zien dat steeds meer cognitief gerichte begeleiders het lichaam bij het proces gaan betrekken. En andersom: steeds meer lichaamswerkers zien de toevoeging van praten. Niet om het ene aspect de deur uit te doen ten behoeve van het andere. Maar juist om beide aspecten met elkaar te verbinden. Dit is een mooi voorbeeld van hoe dat samen komt: embodied communication, inbrengen van lichamelijke sensaties in communicatie. Het artikel geeft een nieuwe dimensie aan belichaming in alledaagse communicatie.

Hier vind je het volledige artikel: EmbodiedPhilosophy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.